DFC JO13-1 promoveert en verder in het bekertoernooi.

Datum geplaatst: 06 okt. 2024

De 1e fase zit erop voor onze jo13-1.

6 gespeeld 15 punten en kunnen niet meer ingehaald worden.

De eerste wedstrijd werd verloren met 5-6 van Meerkerk, we hadden toen nog geen keeper, en stond er de 2e helft een veldspeler in het doel. Die deed heel erg zijn best, maar keepen is echt een vak.

De tweede wedstrijd werd met grote cijfers gewonnen 12-1 van ASWH.

Vanaf deze wedstrijd hadden we een keeper, en wat voor één!

12 jaar en bijna 1 meter 80 lang!! Dat scheelt een heleboel.

De derde wedstrijd speelden we tegen Hardinxveld en wonnen we met 1-5.

Daarna kwam Oranje Wit op bezoek, dat was toen nog een concurrent. Hiervan wonnen we met 6-3.

Raamsdonk uit was de volgende wedstrijd, deze werd gewonnen met 3-5.

De beslissende wedstrijd was tegen Peursum, die hadden vorige week onze nieuwe concurrent op een gelijk spel gehouden. Dus we wisten dat we er moesten staan.

Bij winst in onze laatste wedstrijd kunnen we in de laatste speelronde niet meer ingehaald worden.

De jongens waren wat gespannen voor de wedstrijd, maar daar was de eerste 10 minuten niets van te zien. Ze speelden goed positiespel en lieten het balletje lekker rondgaan. Helaas werden de kansen niet benut, mede door goed keeperswerk van onze tegenstander.

De enige goal van vandaag was een van richting veranderd schot.

Heel hard gewerkt maar het voetbal van de eerste 10 minuten hebben we helaas niet terug gezien.

Deze 1-0 was genoeg voor de winst, promotie naar de 2e klasse en verder in de beker.