JO14 wint terecht van RCD , 4-3 winst

Datum geplaatst: 12 okt. 2024

JO14 wint knap van RCD.

De 1e fase van de competitie begon voor de JO14 zo voortvarend, dat de KNVB besloot het team hoger in te delen. Ook in deze nieuwe competitie deden ze het zeer verdienstelijk en speelden ze goed voetbal , maar de smaak van de winst werd nog niet geproefd. Zal het dan op de laatste dag van fase 1 gebeuren ? 

Vandaag de "burenruzie" met RCD , een betere motivatie kan er niet zijn.

DFC knalde uit de startblokken en greep gelijk het initiatief. Vooral de manier waarop was mooi. Een sterk collectief, die letterlijk streed op elk vlak. Zodra RCD de bal had, werd gelijk hoog druk gezet en was het balbezit voor DFC. Voetballend was het heerlijk om DFC te zien spelen, zoveel passie en teamwerk. De kansen waren dus voor DFC , maar 1 spaarzame uitval van RCD en we stonden 0-1 achter. DFC rechtte de rug en pakte de draad weer op. Een hard schot uit de 2e lijn en Kevin schoot keihard de 1-1 binnen. Tussendoor was het Delano met enkele mooie reddingen die het dicht hield bij DFC. Na een wederom mooie opzet scoorde Jovany een wereldgoal en zette DFC terecht op 2-1 voorsprong. Het enige wat DFC te verwijten viel was het niet afmaken van de kansen, want zo hielden ze RCD in leven.

En dat gebeurde dus de 2e helft, want gelijk na de aftrap lag de 2-2 in het netje. DFC wist dat ze vandaag de betere ploeg waren en incasseerde de gelijkmaker om weer de voorsprong te gaan zoeken. Ryan stuurde Noah de diepte in die hier wel raad mee wist , 3-2 voor DFC. Een hele mooie vrije trap van RCD zorgde weer voor een gelijke stand, 3-3. DFC wilde koste wat het kost de overwinning behalen en stroopte nogmaals de mouwen op. Want als je zoveel beter ben wil je winnen ook. Delano moest eerst nog zijn kunsten vertonen , maar toen was het slot accoord voor DFC. Nadat eerst de lat nog werd geraakt, werd het eerder beproefde recept van Ryan die Noah diep stuurt herhaald, en DFC had weer de leiding in handen, 4-3. Het laatste gedeelte probeerde RCD het nog wel, maar DFC streed als een team om de winst binnen te harken. Werkelijk het hele team vocht op elke vlak en hoe lekker was dan het fluitsignaal... 4-3 winst en volkomen terecht

.De 1e fase heeft JO14 moeten wennen aan elkaar, maar voetballend is er heel veel progressie gemaakt en dat is voor trainer Danny Kamp en leider Rens Vuijk het mooiste bewijs dat dit team potentie heeft. Er is nog veel te leren op deze leeftijd, maar de JO14 pakt het goed op.

De wedstrijd vandaag stond onder leiding van scheidrechter Raymond Westveer, die lekker liet voetballen en de wedstrijd goed aanvoelde.