JO15 trekt winnende lijn door, 5-1 winst

Datum geplaatst: 09 dec. 2023

De laatste weken zien we de progressie van de JO15, niet alleen in spel maar ook in de uitslagen. Vandaag een thuis wedstrijd tegen Pelikaan, die winnend werd afgesloten.

Door enkele afwezigen ivm ziekte, moest de ploeg worden aangepast en kregen sommige spelers een andere plek die ze normaal gewend zijn. Desalniettemin werd dit goed ingevuld door de ploeg. DFC opende sterk en trok het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde binnen 10 minuten in de 1-0 voor DFC, een schitterend afstandsschot van Emirhan. DFC bleef de bovenliggende partij maar wist dit niet gelijk in doelpunten uit te drukken. Het spelbeeld was duidelijk, DFC had de regie en deelde de lakens uit. Net voor de rust een hele mooie aanval van achteruit, een schitterende dieptepas en Manuel ging de diepte in. Op snelheid vond hij het net en met 2-0 werd de rust opgezocht.

De tweede helft werd DFC onder druk gezet. Pelikaan kwam sterk uit de kleedkamer en ging het potje naar zich toe trekken. DFC was het even kwijt door de pressie van Pelikaan, en de 2-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. NU kon het beide kanten op gaan. Of Pelikaan sluit aan, of DFC herpakt zich. Gelukkig voor de thuis supporters, werd DFC weer wakker en ging weer meedoen met de wedstrijd. Sterker nog, de wedstrijd kantelde weer naar DFC zijde. Kenan scoorde de verlossende 3-1, hetgeen weer wat lucht gaf. Alhoewel Pelikaan aanvallend goed mee bleef doen, was het DFC die de kansen benutte. De 4-1 en 5-1 van Manuel brachten de eindscore op het formulier.

Een goede overwinning, waar DFC in de 2e helft het even zwaar had, maar zich knap herstelde.