JO15 zet zich voor schut , 4-0 nederlaag

Datum geplaatst: 21 okt. 2023

Vandaag de laatste wedstrijd in de 1e fase, zoals dat zo mooi heet "om des keizersbaard ". Maar om dan zo wedstrijd op de mat te liggen is dan ook weer te veel van het goede. Het leek wel een kinderboerderij elftal, 11 geiten in het veld die tegen elkaar liepen te mekkeren.

We waren al niet op volle sterkte, en dan hebben we ook nog het probleem dat we geen keeper meer hebben. Noodgedwongen gingen onze spelverdelers beide een helft keepen, maar dan mis je toch de controle op het middenveld. De eerste 20 minuten had DFC alle gelegenheid de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar door het gemekker onderling, was er totaal geen communicatie. De ruimtes die we hadden werden totaal niet benut en opgezocht. Steeds maar weer liepen we de drukte in, dus de verkeerde kant op. Desalniettemin hadden we in de beginfase toch 4 x en 100 % kans , en daar moet er toch zeker eentje van in het netje. Maar we deden het niet en vanuit het niets was het Groote Lindt met een zondagsschot en we stonden 1-0 achter. Maar wat de trainers ook probeerden te coachen, niets hielp. De koppies gingen naar beneden en de schade viel met de rust nog mee, door enkele goede reddingen.

In de rust werden de spelers een spiegel voorgehouden, want de tegenstander is niet zo goed als het lijkt, nee DFC IS VANDAAG SLAPPE HAP !! En zonder de juiste instelling ben je de 2e helft gewoon een speelbal voor de tegenstander, dus ga het veld op, stroop je mouwen op en laat zien was je kan,

Voor de mensen die denken, nu komt het hoor, DFC gaat terug komen en vol voor de winst, die mensen kwamen bedrogen uit. Want ook de 2e helft was zwaar onder het niveau wat we al enkele keren hebben ten toon hebben gesteld. Over de 2e helft kunnen we kort zijn, totale deceptie, open huis en DFC onwaardig. De uitslag van 4-0 was nog mild.

Volgende week begint fase 2 en kunnen we weer fris met een schone lei beginnen. Maar dan verwachten we wel een totaal ander DFC !!

Was er dan toch iets positiefs te vermelden? Jazeker, een zeer goed leidende scheidsrechter gezien vandaag, en dat is vermeldingswaardig.