JO15 toont karakter en wint verdiend met 3-5

Datum geplaatst: 23 mrt. 2024

Dat het ene verslag het andere niet is, is een feit. Maar dat geldt ook voor de instelling vandaag, alhoewel er wel weer traditioneel een 2 gezichten wedstrijd was.

DFC ging gehavend op pad met slechts 1 wissel. Omdat Noah geblesseerd was , ging Delano mee op pad om het doel te verdedigen.

Het begin was niet direct een succes. We waren niet scherp in de duels en dekte teveel op afstand. Als we dan al instapten waren we te laat. Zodoende had Groot Ammers al snel de 1-0 er in liggen. En die profiteerde optimaal door ook al snel de 2-0 er in te schieten. Om het leed nog erger te maken, was het na 20 min spelen 3-0. De enige wissel die we hadden was op dat moment al nood gedwongen er in gebracht. Maar op het einde van de eerste helft kwam DFC toch weer in de wedstrijd. DFC ging beter spelen en meer de bal het werk laten doen. Want fysiek komen we er niet aan te pas. Voor de rust benutte Manuel van een fout in de verdediging en noteerde de 3-1.

In de rust werd haarfijn uitgelegd waar het fout ging, want dit was geen wonderploeg om tegen te spelen. Groot Ammers dacht dat ze er al waren maar kwam bedrogen uit in de 2e helft.

Een getergd DFC kwam als herboren het veld op, en zette de tegenstander met de rug tegen de muur. Na goed werk van Manuel was het Arda die in de 2e min als de 3-2 maakte, DFC was nu de ploeg die de lakens uitdeelden. En voelde dat we hier voor de winst konden gaan. Na een kwartier spelen viel de gelijkmaker dan ook, de 3-3 was van Emin. Groot Ammers was het spoor nu compleet bijster, want in de daarop volgende aanval maakte Emirhan met een geweldige knal in de kruising de 3-4. DFC heerste en ging op jacht naar meer, en die kwam ook. 10 min voor het einde maakte Manuel de 3-5. Groot Ammers rechtte de rug en drong aan, maar DFC vocht als een team, niemand uitgezonderd. Dylana moest een flinke overtreding incasseren maar omdat er geen wissels meet waren, toonde zij karakter en ging door. Delano was niet voor niets mee gereisd om te keepen, want hij moest in de slotfase nog enkele malen aan de bak en toonde zich een kwelgeest voor de tegenstander.

Een terechte overwinning die werd behaald op inzet en karakter. Als we dit wekelijks tonen hoeven we voor niemand onder te doen. En zo zie je maar wat een plezier je kan beleven als je als team strijd !!!