2e helft

1-1, 38e min,

2-1, 67e min Yusuf

(We spelen 2x35 minuten)

Matchday 3,Nadat de ingelaste wedstrijd van afgelopen donderdag weer niet doorging omdat de tegenstander uit de beker is teruggetrokken vandaag weer een wedstrijd voor de beker.We spelen vroeg, 9.00 uur, om dan op tijd te komen is voor sommige jongens toch wel lastig. Maar we hebben gezegd te laat aanwezig = wissel, dus moesten we de opstelling die we hadden voorbereid op meerdere plaatsen aanpassen.

Na een goede wedstrijdbespreking waar de jongens geconcentreerd naar luisterden wilde we richting het veld vertrekken voor de warming-up. Wat blijkt, zit er één speler met maar één voetbalschoen aan, ‘’ben een schoen vergeten trainer’’, zegt hij. Jongen naar huis gestuurd om zijn andere schoen op te halen en wederom de opstelling aangepast.Jongens, zorg voor een goede voorbereiding, Kijk je spullen na als je je tas inpak en vertrek op tijd van huis!

De wedstrijd wordt goed begonnen, de jongens gaan steeds iets beter hun posities houden en er zit zeker wel voetbal in. Al is het pleintjes voetbal er moeilijk uit te krijgen. Op een groot veld moeten we de bal opengedraaid aan gaan nemen, en als je iemand in de loop aan speel moet je hem voor de speler aanspelen en niet in zijn voeten (of op zijn hakken).De eerste helft gaat best wel gelijk op, kansen aan beide kanten, maar er wordt niet gescoord……totdat we een corner krijgen en de voorzet door schiet en plots voor de voeten van Azzedinne ligt, die bedenkt zich geen moment en schiet de bal binnenkant voet heel rustig het doel binnen, 1-0, 2 minuten voor de rust, dat is lekker!

In de rust worden de puntjes op de i gezet en waarschuwen we de jongens weer om scherp te beginnen, maar helaas we zijn nog geen 4 minuten bezig als we een bal bewust over de achterlijn laten lopen omdat we denken dat het een achterbal is, corner tegen. Deze corner komt buiten de 16 meter in de voeten van een tegenstander en die schiet hem van afstand onhoudbaar in de hoek van het doel. 1-1, we kunnen weer opnieuw beginnen .We hebben het lastig tegen de fitte (en grotere) jongens van Woudrichem. We moeten steeds meer verdedigen en ons balbezit is steeds meer van korte duur, mede omdat we niet op tijd overspelen, of zoals al eerder gezegd niet voor de diepe bal kiezen, want die ruimte was er echt vaak. En ja hoor 3 minuten voor tijd gebeurd het weer, Yusuf is aan het pingelen tussen 3 tegenstanders, verliest de bal (dat gebeurde iets te vaak), maar krijgt hem plots weer voor zijn voeten, hij speelt zijn tegenstander uit en hij heeft nu alle ruimte om op snelheid het doel op te zoeken. Hij blijft rustig en scoort!! 2-1 met nog 3 minuten te spelen.

Er wordt zo uitbundig gejuicht, reservespelers ook het veld in, dat de scheidrechter ingreep omdat dit naar zijn zin veel te lang duurde. En hij zei deze minuten komen er nog bij in de blessuretijd. De trainer schreeuwt de longen uit zijn lijf om de jongens verdedigend te laten voetballen, want deze overwinning mogen we ons niet meer uit onze handen laten glippen. En ja, dit lukte, onze eerste overwinning! 3 Punten in de tas. We zijn trots op jullie inzet boy’s.

De komende week goed trainen en op naar de volgende wedstrijd, volgende week zaterdag uit naar Ameide.