DFC JO-14 wint van een gelijkwaardige tegenstander

Datum geplaatst: 04 nov. 2023

DFC JO14 - Arkel JO144-11-2023, 10.00 uurUitslag: 2-1 (rust 1-0) Matchday 2, 2e fase

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Arkel op het programma.Na vorige week dik gewonnen te hebben gingen we vandaag met alle vertrouwen de wedstrijd in.De nadruk wederom gelegd op positie houden in het veld, en samenspelen als team.We begonnen goed, maar merkten wel dat de tegenstander gelijkwaardig is aan ons, dus goed het koppie erbij houden.In de 3e minuut scoren we al de 1-0 Na een assist van Youssef scoort Azzedinne de 1-0.Wat een weelde. Op het middenveld laten we veel gaten vallen waar Arkel veelvuldig gebruik van kon maken. Gelukkig voor ons kwamen er niet veel kansen uit, en als er wel kansen waren stond onze keeper Ryan zijn mannetje, en maakte de schoten onschadelijk.Met 1-0 de rust in.

Tijdens de rust wordt uitgelegd waar het misgaat op het middenveld, waarbij wordt laten zien dat dit komt dat de centrale verdedigers geen man pakken waardoor de verdedigende middenvelder zich iedere keer laat inzakken waardoor er op het middenveld ruimte ontstaat voor de tegenstander.Ook word uitgelegd dat we veel fanatieker voor de 2e bal moeten gaan. Dit ook uitgelegd aan de jongens.

En na 3 minuten spelen 2e helft ligt de bal er al weer in. Het is weer Azzedinne die scoort, met nu de assist van Adam E. 2-0!Arkel word in de loop van de 2e helft sterker, (werden hun steker of lukte het ons niet meer om de ruimtes dicht te lopen?) en krijgt steeds meer mogelijkheden en kansen.Halverwege de 2e helft gebeurd waar we het in de rust over hebben gehad. De 2e bal, Arkel is in de aanval en pompt een bal naar voren, deze wordt afgeslagen maar de Arkel speler is attenter en pakt de 2e bal direct op zijn schoen en de 2-1 gaat er, onhoudbaar voor onze keeper, mooi in.Arkel ruikt bloed en gaan steeds meer op de aanval spelen, en creëren ook zeker kansen.Met veel ren en vliegwerk weten we het doel verder schoon te houden, en zijn we blij als de scheidsrechter af fluit voor het einde. Want de (terechte) gelijkmaker hing in de lucht.

2 gespeeld 6 punten, hij gaat lekker jongens, maar blijf alert en let goed op tijdens de training en bij de wedstrijdbespreking. We proberen jullie beter te maken, maar jullie moeten het doen!Het ging vandaag al een stuk moeilijker als vorige week, en volgende week gaan we tegen VVGZ, die ook allebei zijn wedstrijden heeft gewonnen!

Met de trainer van de tegenstander was voor de wedstrijd al leuk contact, en tijdens de wedstrijd toverde hij een glimlach op mijn gezicht. Hij was heel fanatiek iets aan het schreeuwen waarop onze speler verbaasd reageerde, toen zei hij ‘’Let maar niet op mij hoor, ik roep weleens rare dingen’’.Humor, daar houd ik wel van. Verder geen onvertogen woord vanaf de bank. Dat is ook weleens anders, helaas.