Datum geplaatst: 16 sep. 2023

RCD JO14-1 – DFC JO14-1

16-9-2023, 11.30 uur

Uitslag 2-0 (rust (0-0)

Na enkele weken trainen en de eerdere wedstrijd (verloren) onder begeleiding van de ‘’staf’’ van JO-13 omdat beide trainers toen niet konden, vandaag de eerste wedstrijd onder leiding en coaching van Colin en Bram.

Ons team is samengesteld uit jongens waarvan het grootste gedeelte nog niet eerder bij een vereniging heeft gespeeld, de jongens kennen elkaar allemaal van het pleintjes voetbal, waar Colin ze begeleid. Dit is te zien in wat de jongens voetballend kunnen. Allemaal balvaardig, maar moeten nog leren wat het is om als team te voetballen op een groot veld. Hier ligt de uitdaging voor de trainer-coaches om ze dit zo snel mogelijk bij te brengen.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de buurman RCD op het programma. Een tegenstander die zichtbaar al langere tijd samen speelt. We begonnen goed aan de wedstrijd, er werd zelfs aan het begin vanaf de keeper heel rustig opgebouwd over heel veel schijven. Trainer Bram zag hier gevaar in en riep lange bal, maar dit was helemaal niet nodig, deze opbouw werd prima verzorgt. Jammer dat dit niet vaker werd geprobeerd. De eerst helft was redelijk in evenwicht, beide teams kregen kansen. We hadden zelfs de 0-1 op de schoen, maar helaas belande dit afstandsschot op de lat.

In de rust werden de jongens gecomplimenteerd voor hun inzet, en werden er nog een paar tactische aanwijzingen gegeven. De jongens weer het veld ingestuurd met de opmerking om gelijk weer fel te beginnen. Het gevaar van de rust is, zeker bij warm weer, dat de vermoeidheid naar je benen zakt en je weer even op gang moet komen. Helaas werd onze angst werkelijkheid, de eerste aanval na de rust van RCD ging erin. En staan we met 1-0 achter. De tweede helft werken we hard maar we komen er niet meer uit. De opbouw van achteruit eindigt bijna allemaal als we nog maar net de middenlijn over zijn. De 2-0 gaat erin na een individuele fout van de rechtsback, die overigens een hele goede wedstrijd speelde. Ook complimenten voor de keeper, die hield echt heel veel ballen tegen die we al telden!

Al met al een leuke wedstrijd, met een goede scheidsrechter die het spel aanvoelde en de foutjes van de assistent scheidsrechter terugdraaide en daarna een scheidsrechtersbal gaf. (paar keer fout gevlagd bij buitenspel, en terugdraaien van een doelpunt na aanvallen van de keeper)

Jongens, dinsdag een rustige training, donderdagavond weer een wedstrijd, dan thuis. Supporters zijn natuurlijk welkom, we spelen 19.30 uur op het hoofdveld.