DFC JO15 komt ( fysiek ) tekort , 0-4 nederlaag

Datum geplaatst: 04 nov. 2023

Vandaag de start van de competitie. Een thuis wedstrijd tegen Oranje Wit.

Met Noah weer terug op doel. omdat er keepers problemen zijn , begonnen we de wedstrijd. Vanaf het begin was het fysieke verschil duidelijk zichtbaar. Het team zal hier nog vaker mee te maken gaan krijgen, maar dat hoort ook bij ontwikkelen. Het eerste gedeelte van de 1e helft moesten we het afleggen, en hadden we eigenlijk niets in te brengen. Na enkele omzettingen kregen we toch enig grip op de tegenstander, maar de rust werd toch met een 0-1 achterstand bereikt.

In de rust werd het team opgepept, want ondanks de achterstand, was er wel volop strijd.

De 2e helft kregen we dan ook enkele kleine kansen, maar als snel greep Oranje Wit weer het initiatief. En we moeten eerlijk bekennen dat zij zeker in de 2e helft de lakens uitdeelden. De stand liep snel uit naar 0-4, maar desondanks bleef DFC strijden. Dat is wellicht de winst van vandaag: toch de inzet tonen ook al red je het fysiek niet om de strijd te winnen. Met die gedachte gaan we verder in het leerproces, en op naar volgende week.

De wedstrijd verliep zeer sportief, van beide kanten werd respectvol met elkaar omgegaan,