DFC nog op hatelijke nul na nederlaag tegen ZBC'97

Datum geplaatst: 30 sep. 2023

DFC was vandaag op zoek naar de eerste punten van het seizoen, maar stond na 90 minuten met lege handen. Grootste probleem aan DFC zijde is het benutten van de eigen kansen. De eerste helft kwam DFC vrij lullig op 0-1 achterstand en moest in de achtervolging. Maar ipv de gelijkmaker valt op een ongelukkig momemt, vlak voor rust, de 0-2. Dit zorgde toch voor een andere gemoedstoestand om de rust op te zoeken.In de 2e helft ging DFC op zoek naar de aansluiting en vond deze snel door Yassine Mabrouki, die de 1-2 noteerde. DFC moest risico's gaan nemen en ZBC'97 weet wel raad met de geboden ruimte. Dat ZBC'97 een goede spits heeft, is nu ook bij DFC bekend. Met zijn 3 treffers deed hii DFC flink pijn. De achterstand werd 1-4, en door een eigen doelpunt van ZBC'97 kwam DFC nog tot 2-4. De 2e helft had DFC wellicht recht op meer.Over de gehele wedstrijd wel een terecht nederlaag. Zolang DFC zijn kansen niet gaat benutten, blijft het een lastig verhaal.