JO15-1 knokt zich op inzet naar overwinning, 2-1

Datum geplaatst: 18 nov. 2023

Na de ruime overwinning verleden week op Emma, moest de JO15 vandaag aantreden tegen Drechtstreek. In Fase 1 hadden we al tegen hen gespeeld en de punten gedeeld, na kwam Drechtstreek als de koploper van fase 2 op bezoek. DFC toonde de groei en wist met 2-1 te winnen.

Sinds verleden week is Bjorn weer aangesloten bij de JO15, en dat kan wel eens de ontbrekende schakel zijn waar wij op zaten te wachten. Fysiek en verbaal aanwezig, coacht hij de jonge groep vanachter uit en toont zich het verlengstuk van de trainers.

DFC begon onrustig en kwam de eerste 10 minuten onder druk te staan. We waren even zoekende en Drechtstreek wist hiervan te profiteren. Zij namen met 0-1 de leiding en tot dat moment was dat ook terecht. Maar DFC zette de knop om en pakte de draad weer op. Slordig uitverdedigen van Drechtstreek zorgde voor een kans voor DFC, en Ryan wist hier wel raad mee en zette de ploegen met de 1-1 op gelijke hoogte. Dat was in de 2e helft het kantelmoment en DFC pakte het initiatief. Na iets meer dan een kwartier spelen, een corner van DFC. Bjorn had de wind goed ingeschat en besloot de corner te nemen. In 1 keer indraaiend, schoot hij de corner binnen, en iedereen van Drechtstreek stond er bij en keek er naar , 2-1 voorsprong. DFC kreeg nog enkele kansen maar de rust werd met een minimale voorsprong in gegaan.

In de rust was het duidelijk wat DFC stond te wachten, een druk zettende tegenstander die op jacht ging naar de gelijkmaker.

En daar was niets van gelogen, DFC kwam de gehele 2e helft onder druk te staan, en loerde op de momenten die gingen komen. Drechtstreek ging gelijk vol gas, maar wist in eerste instantie niet direct kansen te creeren. De verdediging stond als een huis, enkwamen ze er al een keer door, keepte Noah een puike pot en hield de 2e helft zijn doel schoon. We mochten zeker van geluk spreken dat het vizier niet helemaal op scherp stond bij de tegenstander, want er vielen veel kansen te noteren. DFC deelde soms een plaagstootje uit. Na een omzetting van de trainers om de verdediging van DFC te versterken, was er bijna geen doorkomen aan. Toch kwam Drechtstreek enkele malen nog in scoring positie, maar na 35 min, en enkele minuten toevoeging voor de gesmokkelde tijd van DFC, kon de winst gevierd worden.

DFC JO15 mengt zich door deze overwinning in de top van het klassement. Op basis van deze wedstrijd is dat ook de plek waar DFC thuishoort, meedoen met de bovenste plaatsen.