JO15 blijft in dezelfde val lopen

Datum geplaatst: 16 mrt. 2024

Je kan een keer een slechte dag hebben, maar als dat wekelijks gebeurd mag je toch spreken over een structureel probleem. En die trend zien we toch op dit moment bij de JO15. Oorzaak ? Mentaliteit en inzet !!

Afgelopen dinsdag is het nog een keer onder de aandacht gebracht, voetbal doe je met je voeten, en niet met je mond.  " De mentaliteit bij enkele is verkeerd en op die manier ga je geen wedstrijden winnen. "  En die preek werd werkelijkheid. Een 0-4 nederlaag tegen De Alblas.

DFC begon nog wel redelijk aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij, en op zoek naar een doelpunt. Maar gaandeweg de partij sloop het er weer in. Uit positie lopen, verkeerde beslissingen nemen. En waarom, we hadden het vooraf toch besproken ? De Alblas voelde het moment aan en maakte er dankbaar gebruik van, en binnen 10 minuten stond het 0-3. Persoonlijke fouten, verkeerde keuze, niet meer aan de afspraken houden. Elke week is het een repeterend feit.

Na de rust probeerde DFC het tij nog te keren, maar ontbrak de scherpte in de afronding. Want kansen die kwamen er zeker. Maar een goede keeper van De Alblas stond steeds goed op zijn plek. Er zaten echt wel een paar kansen tussen die er in hadden gemogen. En op zo moment kom de kans aan de andere kant er wel, wordt het 0-4 en is de partij gespeeld.

Heren ( en dame ) , voetbal is een teamsport. Dat doe je met elkaar. Als de ene een fout maakt pak je dat positief op en ga je elkaar niet afkraken !!!! Ipv commentaar kan je beter die energie steken om je teamgenoot te helpen. Ook niet onbelangrijk. de trainers maken bepaalde beslissingen, dat heb je te accepteren. Zij staan er voor jullie om dingen te leren, probeer dat gezag niet te ondermijnen.