JO15 pakt verdiende overwinning, 1-5 winst.

Datum geplaatst: 03 feb. 2024

Vandaag een goede overwinning voor de JO15, maar als het vizier scherper had geweest, waren de dubbele cijfers zeker binnen bereik geweest. Nu bleef de teller hangen op 1-5.

Door afwezigheid van enkele spelers, waaronder de keeper, moest het team worden aangevuld met 3 x JO14 spelers. Een van die spelers, Marwan , trok zelfs de veel te grote keepershandschoenen aan. Met een beetje extra geluk had hij, normaal veldspeler, een clean sheet gehad.

DFC begon stroef aan de partij en moest duidelijk even zijn draai vinden. Desondanks was het initiatief vanaf het begin voor DFC. Na een rommelige start was het na 10 minuten spelen raak. Een "onhoudbaar" schot van Emirhan zorgde voor de opening van het bal. Het veldspel van DFC werd beter en beter, toch moest gelegenheid keeper Marwan tot 2 x toe een redding verrichten om een gelijkmaker te voorkomen. Het tempo moest hoger om de tegenstander stuk te spelen. Vlak voor de rust gelukkig nog een wapenfeit van DFC. Na voorbereidend werk van Manuel was het Emin die de 0-2 binnen schoot.

In de rust toch enige aandachtspunten voor de ploeg, Weliswaar waren we voetballend beter, maar het samenspel kon beter, want met enkel schoten op doel komen we er niet. Toch waren de trainers positief over de dominantie op het veld.

De 2e helft was qua kansen beter, maar ze werden lange tijd niet benut. Een mooie solo van Azzedinne ( Jo14 speler ) betekende de 0-3. Maar DFC vergat het duel op slot te gooien door de score verder uit te breiden. Na de 1-3 kwam er nog een beetje druk op de ploeg te staan. Dit hadden we volledig aan onszelf te danken. Want die vele kansen hadden beter benut moeten worden. Toch rechtte de ploeg de rug en ging weer samen spelen. Met de 1-4 van Emin en een schitterende 1-5 van Manuel tot gevolg.

Een terechte winst voor DFC, maar wel met leerpunten. Eerder de partij op slot gooien zorg voor rust in de ploeg. Helaas dus geen clean sheet voor Marwan. DFC toonde goed positie spel, en daar zien we de trainings arbeid dus terug.