JO15 vergeet zichzelf te belonen, 3-0 nederlaag

Datum geplaatst: 16 dec. 2023

Vandaag stond er een mogelijk kampioenschap voor de JO15 op het spel, althans dat was de bedoeling. Een strijd tegen de nr 1 en nr 2, ware het niet dat Rijsoord even snel nog een inhaal partij had ingepland deze week, en zodoende de partij van vandaag om de spreekwoordelijke eer ging. Een rare wending,

DFC was er dus veel aangelegen om een goede pot op het veld neer te leggen, en begon dan ook zeer sterk aan de wedstrijd. Sterker nog, de eerste 20 minuten was het DFC die de bovenliggende partij was met zeer goed voetbal, jammer dat we dan vergeten om die kansen dan ook af te maken. Volgens de trainers een van de betere wedstrijden die DFC heb laten zien qua samenspel en combinatie voetbal. Maar als je zelf de kansen niet maak, doe de tegenstander het wel. Een 3-0 achterstand bij rust was zeker geen afspiegeling van de wedstrijd.

De 2e helft gaf DFC weinig weg, maar aanvallend liet het te wensen over. Zodoende  was de stand van de 1e helft ook de eindstand, 3-0 voor Rijsoord.

DFC sluit zodoende de 1e helft van het seizoen af, in de wetenschap dat we deze fase moesten gebruiken om het team aan elkaar en aan de tegenstand te laten wennen. Als we dat als uitganspunt nemen, mogen we met een positief gevoel terugkijken op de 1e helft van de competitie. Er is groei waarneembaar, het team groeit ook naar elkaar toe, dus we zien een mooie ontwikkeling van de spelers.  Dit moet de basis gaan worden voor een mooie 2e seizoenshelft !!

Voor nu , even rust gedurende de feestdagen. Een ieder die de JO15 heeft aangemoedigd , bedankt voor jullie steun.

Zoals een trouw supporter altijd roept :  DFC LAAT ONS JUICHEN .