JO15 speelt goede pot, 1-4 winst

Datum geplaatst: 18 mei 2024

Vandaag de ene laatste wedstrijd, uit bij het hoger geklasseerde Drechtstreek. DFC stapte volledig terecht als winnaar van het veld.

Maar daar zag het na de eerste 25 min niet naar uit, want er werden een partij kansen om zeep geholpen, terwijl Drechtstreek al op 1-0 voorsprong was gekomen. DFC liet de tegenstander voetballen en Drechtstreek maakte daar gebruik van. Een aanvallend Drechtstreek zocht naar nog een doelpunt terwijl DFC wel de kansen had, maar niet afmaakte. Gelukkig was er voor rust dan eindelijk de gelijkmaker door Kenan, 1-1. De laatste 5 min van de eerste helft waren bepalend voor de rest van de partij, want DFC drukte en drukte en was op zoek naar de voorsprong. Uit een corner was het Emin die op doel kopte..... zat die bal nu wel of niet? Een zeer sportieve grensrechter van Drechtstreek gaf aan de scheids aan dat de bal de lijn was gepasseerd en DFC stond op 1-2 voorsprong. Alhoewel die sportiviteit vanzelf sprekend hoort te zijn bij jeugdvoetbal, ziet je het tegenwoordig zelden, maar bij Drechtstreek weten ze wel hoe dit moet. Klasse !!

De 2e helft was koud begonnen of DFC noteerde de 1-3, wederom Kenan die het doelpunt maakte. De gehele 2e helft was DFC heer en meester, en vooral het verzorgde voetbal stemde de trainers tevreden, Want als je de bal het werk laat doen, en jet voert het positie spel goed uit, kom de tegenstander er niet aan te pas. Vanaf de zijlijn was dit dan ook genieten voor de trainers en DFC publiek. De kers op de taart was de strafschop van Bjorn, die de 1-4 maakte.

DFC liet zeer goed voetbal zien, heerste de 2e helft op alle fronten, dit was een genot om naar te kijken. Slecht beginnen maar toch winnen, netjes DFC !!!