DFC JO14 kent een droomstart, 10-1 overwinning

Datum geplaatst: 31 aug. 2024

Afgelopen week is de JO14 voor het eerst bij elkaar gekomen. Doordeweeks worden de boys op de training onder handen genomen door trainers Danny en Dyron, op zaterdag zal de coaching worden gedaan door Danny. Rens en Arno zullen hem op zaterdag gaan helpen. Het team heeft enkele mutaties ondergaan, Helaas zijn Berke, Salah en Oskar gestopt, maar Noah, Ryan en Gilayno zijn toegevoegd tot het team. Nieuwe spelers van buiten af zijn Robin en Celil.  Als je dit zo bij elkaar op telt, kan je best wel eens een leuk team hebben hoor. 

Wat ook nieuw zal zijn voor de JO14... Opa Rob die traditioneel bij de aftrap zijn stem over het veld laat horen.  DFC , LAAT ONS JUICHEN . Dan weet je dat we gaan beginnen.

Wat een droom start kende de JO14.  Binnen een minuut een vlotte aanval en Noah die al de 1-0 er in schoot. En DFC bleef de bovenliggende partij. Want VVGZ kon zich niet onder de druk uit spelen, DFC zette hoog druk en dat leverde steeds bal bezit op. Dat werd voetballend uitgebuit, en het balletje ging goed rond. Het oppermachtige DFC liep dan ook snel uit. Ryan. 2 x Kevin en weer Ryan zorgde voor de 5-0 voorsprong met rust. Maar wat nog beter was dan de score, was het spel plezier en het elkaar gunnen van de kansen. Er werd ontzettend goed gecombineerd, hier liep een goed team. Sporadische uitbraken van VVGZ, werden door de verdediging geneutraliseerd, het middenveld was ook bereidt hun meters te maken in de verdediging, en wist goed de aanval te bereiken. Het aanwezige publiek zag een heel sterk DFC. 

De 2e helft was koud bezig of het score ging gewoon verder. Met hetzelfde spelbeeld ook. DFC domineerde de partij en VVGZ moest het ondergaan. De score liep snel op, maar wel een kritische noot richting DFC.  Want ook al ben je veel beter, als je een klein beetje naast je schoenen ga lopen, gaat de tegenstander dit niet leuk vinden. Zeker niet in combinatie met het overwicht op het veld. Dan kan je er op wachten dat de tegenstander op zoek gaat naar andere dingen om tegen te trappen ipv de bal.  Wijze les, ga hier niet op in, blijf gewoon voetballen en je eigen spel spelen. Dan roept het ook geen irritatie op. De scheidsrechter schakelde beide trainers in om dit te stoppen en liet beide teams even naar de kant komen om er op te hameren dat het wel sportief moest blijven, van beide kanten. Dit had gelukkig  resultaat en het spel werd weer vriendelijk.  In de 2e helft wist Ryan 4 x het net te vinden en Noah 1 x keer. Met een 10 - 0 voorsprong wist VVGZ nog de eer te redden, en zette de eind uitslag van 10- 1 op het fictieve score bord.

DFC, een droomstart van het seizoen, maar 1 zwaluw maak nog geen zomer. Dus blijf doordeweeks op de training je best doen, er staan 2 goede trainers voor jullie klaar , en volgende week zaterdag weer lekker een potje ballen. Het vertoonde spel van vandaag gaf in ieder geval een goed gevoel voor de staf en de toeschouwers !!!