DFC JO15 speelt draak van een wedstrijd.

Datum geplaatst: 30 sep. 2023

JO15 is de goede reeks even kwijt. Waar het verleden week nog kon aanvoeren dat de tegenstanders wel heel groot waren , was het DFC die zichzelf na afloop in de spiegel mag aankijken voor deze nederlaag.

Vooraf was duidelijk vermeld dat de onderlinge communicatie verbeterd moet worden. Helaas was dat niet te zien in de partij. Hierdoor begon DFC onrustig en dat leidde al snel tot de 0-1, door slechte dekking. DFC probeerde wat terug te doen, echter was het de grensrechter van Oranje Wit niet geheel duidelijk dat je bij jeugdvoetbal sportief moet zijn en boorde een kans van DFC door de neus. DFC bleef doorgaan met ongeorganiseerd spel en haalde zichzelf compleet uit de wedstrijd. Ondanks enkele goede reddingen van Delano, volgde de 0-2 en 0-3 nog voor de rust.

Een flinke speech volgde in de rust. DFC speelde inspiratieloos, duels werden niet gewonnen, middenveld werd overgeslagen, teveel lopen met de bal , de bal moet het werk doen, communicatie.... en deze speech paste precies in de kwartier rust.

Waar het hadden gehoopt dat DFC na rust snel de aansluiting probeerde te zoeken, was het wederom open huis voor de 0-4. Het lijkt wel af we allemaal opzij gingen als de tegenstander er aan komt. De 1-4 volgde nog wel door Wisar, en even hadden we de hoop dat dit de ogen zal openen voor DFC, maar niets was minder waar. Hoe simpel de 1-5 en 1-6 volgde, de trainers werden wanhopig. Snel affluiten maar en deze wedstrijd vergeten.

Helaas was het wederom de grensrechter van Oranje Wit die vlak voor einde de aandacht weer naar zich toe trok. Beste man , als je met jeugdvoetbal bezig ben, heb je jezelf te gedragen. Het schoppen en slaan van een begeleider en grensrechter van DFC is een schande. Om vervolgens ruzie te gaan maken met notabene de eigen ouders van Oranje Wit. Dan moet je jezelf afvragen wat je langs de lijn doet op zaterdag.

De nederlaag was iets wat DFC zichzelf moet aanrekenen, want dit niveau is niet het niveau wat wij behoren te halen. Hier moet lering uit worden getrokken en as donderdag thuis moet worden getoond dat dit een vergissing was.