DFC JO15 wint 1e oefenwedstrijd, 2-0 winst

Datum geplaatst: 26 aug. 2023

DFC JO15 is de start van het nieuwe seizoen goed begonnen, door in de eerste oefenwedstrijd met 2-0 te winnen van EBOH.

De nieuwe samenstelling, waarbij de jo13 doorschoof en werd aangevuld met enkele spelers die al in de JO15 speelden, hadden vandaag de 1e helft het overwicht en liet enkele mooie aanvallen zien. Bij vlagen werd er zeer goed samengespeeld en konden ze elkaar vinden. Helaas werd het mooie voetbal niet gelijk in doelpunten omgezet. 5 min voor rust was er een splijtende pass van Ryan door het hart van de verdediging, die Emin wegstuurde , die de verdiende 1-0 noteerde. De ruststand had gezien de kansen en het goed verzorgde spel wellicht hoger moeten zijn.

De 2e helft kwam EBOH sterk terug in de wedstrijd. DFC kreeg het lastiger en liet zich soms achter uit dringen. Gelukkig voor ons werd EBOH opgevangen rond de 16 meter. Maar er moest worden gestreden nu voor de winst. DFC had wel het overwicht op het middenveld, en kreeg ook zijn kansen, Waar eerst EBOH met een vrije trap voor het doel zicht had op een gelijkmaker, kwam DFC door een doelpunt van Ryan tot de bevrijdende 2-0.

Al met al een heerlijke oefenwedstrijd, waarbij het belangrijkste vandaag de samensmelting van de oude met de nieuwe groep goed verliep. Volgende week begint de beker competitie en mag DFC aantonen klaar te zijn voor het seizoen.

Dylana en Fredrico ( beide geblesseerd ) en Davidson waren vandaag aanwezig. Delano verving Fredrico in het doel en wist een cleansheet te noteren. Bedankt voor het invallen Delano !!