Jeugdig DFC toont werklust en beloond zichzelf, 1-2 winst

Datum geplaatst: 27 jan. 2024

Vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop. Na een geslaagd trainingskamp waar de nadruk lag op teambuilding, was het tijd om aan de buitenwereld te tonen dat DFC de handdoek nog niet in de ring heeft gegooid. De 1-2 winst bij Alblasserdam was het levende bewijs hiervan.

DFC mistte bijna een half basis team waardoor trainer Danny Slegers een zeer jeugdig team ( 5 spelers onder de 20 jaar ) het veld instuurde. Ouassim beleefde zijn basis debuut en zal zijn trainer hiervoor bedanken gedurende de wedstrijd. Een redelijk gelijk opgaande 1e helft dreigde op een brilstand uit te draaien, tot Ouassim DFC in de 43e minuut op 0-1 voorspring zette. Helaas duurde de blessure tijd zolang, dat Alblasserdam in de 5e minuut van de extra tijd de 1-1 maakte en beide ploegen met die score de rust opzochten,

In de 2e helft hetzelfde beeld, beide teams aan elkaar gewaagd en om in voetbal termen te blijven... het had beide kanten op kunnen gaan. Maar de werklust van DFC betaalde zich uit, want Yassine wist DFC op voorsprong te zetten, 1-2.  Na 90 minuten en wat blessure tijd, stapte DFC als winnaar van het veld. Een vette opsteker voor het gehele team !!

Trainer Danny Slegers : " Alblasserdam stond qua punten redelijk in de buurt en we lopen nu wat in, maar het is nog te vroeg om naar boven te kijken. Het belangrijkste is dat we nu zelf de punten gaan pakken en daarna gaan we wel kijken wat dit voor resultaat heeft op de ranglijst."

Dat het DFC jeugdig was, was ook een groot compliment aan de jeugd opleiding. Niet alleen was er een basis debuut voor Ouassim, ook viel Roan nog in en maakte zodanig zijn eerste speelminuten bij DFC 1. Dat er nu jeugdspelers aan het eerste gaan ruiken, is een goed teken.