JO11-1 kampioen na thriller bij EBOH

Datum geplaatst: 09 dec. 2023

( geschreven door Paul )

Daar staan we dan, 8 uur s'morgens bij EBOH. Gespannen koppies want tja, we konden vandaag kampioen worden. Trainer Arvind had de dag ervoor al een appje gestuurd met de vraag de jongens vroeg naar bed te sturen zodat iedereen fris en fit aan de wedstrijd kon beginnen. Poeh en wat een wedstrijd was het!

EBOH begon gelijk met hoog druk zetten en dat was te merken. DFC kwam de eerste 15 tot 20 minuten niet aan voetballen toe waardoor EBOH ook al snel een doelpunt kon maken. "niet de koppies laten hangen", hoor ik aan de zijlijn. "Alles is nog mogelijk"

Uiteindelijk waren niet alleen de jongens zenuwachtig maar de ouders ook! Na wat meningsverschillen en wat ouderwets geouwehoer gaan we de rust in. Hopend op een beter voetballend DFC wat ze ook de afgelopen wedstrijden hebben laten zien.

Na de rust gaat het wel beter maar niet het niveau wat ze normaal halen en shit! Daar valt de 0-2. Dat ga je toch niet menen, gaan we hier verliezen verdorie. Is alles voor niks geweest? Nee natuurlijk niet! Na een geweldige vrije trap van Ibrahim staat het 1-2. Yes wij kunnen dit!

Na wat geweldig verdedigend werk van de verdediging kwam daar vlak voor tijd een vrije trap voor DFC op het middenveld. Trainer Arvind geeft Mehmet de taak om hem te nemen.
Daar staat tie dan met nog maar een paar minuten te spelen. Kan me niet voorstellen wat er door zijn koppie heen gaat maar wat neemt hij hem heerlijk. Zo over de verdediging heen beland de bal bij Bilal en die schuift hem heerlijk binnen. 2-2!! Yes. Want ook met een gelijk spel zouden ze kampioen worden. Na nog wat minuutjes spelen is het dan eindelijk tijd en de scheids fluit af. Hij is binnen! En wat een ontlading.

Chapeau naar de trainers Arvind en Stephan. Ook zij hebben natuurlijk geweldig werk geleverd deze fase. En en en .... wij zijn kampioen, wij zijn kampioen!!