JO13 sluit in stijl seizoen af, 7-2 winst

Datum geplaatst: 25 mei 2024

Vandaag de laatste competitie wedstrijd, thuis tegen de Zwerver. Maarten was extra toegevoegd als coach ivm zijn trainers cursus.

DFC begon niet al te best, want alhoewel het balbezit voor DFC was, stond het al heel snel op 0-1 achterstand. DFC benutte de ruimte en balbezit niet goed en de 0-2 was een feit. Het was in een fase dat we Delano mochten bedanken dat de achterstand niet groter werd. Maar DFC trok het spel naar zich toe, ging beter van het doel af spelen en ging voorin beter combineren en druk zetten. Rowen kopte DFC naar de aansluiting 1-2, en DFC had nu de partij in handen en kwam voor rust nog op 2-2 door Ryan.

De tweede helft was het spelbeeld duidelijk. DFC heerste op alle fronten, domineerde het spel en liet zien dat er maar 1 ploeg was die de winst verdiende.... DFC JO13 !!  Want al snel werd het 3-2 en 4-2 door Ryan, pakte Salah zijn doelpunt mee voor de 5-2. en weer Ryan voor de 6-2. De kers op de taart was voor Rowen, die de 7-2 maakte. Tussendoor waren er in de 2e helft enkele "onvriendelijke" opmerkingen van de tegenstander, die niet op een voetbalveld thuis horen, zeker niet bij de jeugd, Schaam je hiervoor de Zwerver, voor dit onsportieve gedrag !!!  Gelukkig hield DFC de hoofd koel en liet hun voeten spreken ipv de mond, klasse boys.

Een terechte overwinning voor de JO13 en een mooie afsluiting van het seizoen. Een korte evaluatie na afloop van de trainer:  Boys, jullie hebben gedurende het seizoen een individuele groei getoond, en ook als team. Vandaag was daar een mooi voorbeeld van hoe die groei in de praktijk werd uitgevoerd.

Trainers Bram, Marciano en Max kunnen terugkijken op een seizoen waarin het team sprongen heeft gemaakt. Namens alle ouders, bedankt voor jullie inzet !!!!