Jo14-1 vechten als team en slepen een punt uit het vuur.

Datum geplaatst: 12 nov. 2023

DFC JO14-1-VVGZ JO-1411-11-2023, 11.45 uurUitslag: 2-2 (rust 1-1)

Matchday 3, 2e faseWe spelen nu drie wedstrijden in dezelfde opstelling (namen veranderen wel) dus vandaag in de voorbereiding worden alleen de puntjes op de i gezet.We hadden al gezien dat VVGZ een ploeg van lengte is, er zit geen kleine speler bij.Wat zet je aar tegenover, juist de bal het werk laten doen, en proberen uit de duels te blijven in balbezit. Bij balbezit tegenstander vol druk zetten, en kort dekken.

Vanaf het begin worden de opdrachten goed uitgevoerd en word er goed druk gezet.VVGZ is duidelijk sterker en we staan veel onder druk.In de 20e minuut gaat het mis als we vanaf de achterbal een verkeerde keuze maken, een goed leermoment, we verliezen de bal en met 2 paasjes komt VVGZ tot scoren.In de 34e minuut komen we onder de druk uit, Adam B. speelt spits Younes in, die neemt hem niet goed aan maar krijgt de bal wel bij Azzedinne, die legt de bal goed en schiet van ongeveer 25 meter de bal hoog in het doel. 1-1. Hierna komen we nog meer onder druk te staan, maar we halen de rust met 1-1.In de rust hebben we grote complimenten gegeven voor de vechtlust, herhalen we eigenlijk wat we voor de wedstrijd hebben gezegd.

De tweede helft gaat eigenlijk verder zoals we de eerste helft eindigden.VVGZ is aan de bal en wij verdedigen. En als we de bal veroveren is er geen mogelijkheid om de bal in de ploeg te houden omdat we allemaal in de verdediging staan.In de 50e minuut valt de 1-2 een afstandsschot van VVGZ onze keeper (Rayan, die een goede wedstrijd keepte) kan er niet bij, Youssef laat zien dat hij de reserve keeper is en stopt de bal met 2 handen. Hij moet het veld verlaten met een rode kaart, die na overleg met de tegenstander wordt omgezet in een gele kaart en 10 minuten op de strafbank moet zitten . De strafschop gaat erin.

De 10 minuten met 10 man komen we zonder tegengoals door.

Dan besluit de technische staf om 10 minuten voor tijd een aanvallende wissel te maken, want we wilden toch graag voor een gelijkspel of zelfs de overwinning gaan.

Rayan op doel, Mo speelt samen met Adam H centraal achterin, Ayoub en Naufal linker en rechter verdediger. Yusuf die in de spits speelde maar door de druk van de tegenstander meer in de verdediging was te vinden (wat hij overigens grote delen van de wedstrijd heel goed deed) gaat naar het middenveld samen met Azzedinne, Youssef en Marwan, en Younnes en Jaden gaan in de spits spelen. Jaden was gewisseld omdat hij zich niet lekker voelde maar wilde het wel proberen om heel vies balletjes te gaan afwachten.De Jongens die nu wissel zitten (Adam B, Appie en Hamudi) hebben hun beste speelminuten dan gemaakt.

De eerste aanval die we op deze manier uitvoeren wordt gestopt door de keeper.De tweede aanval loopt precies zoals gehoopt. Jaden krijgt de bal, en lanceert zichzelf met zijn snelheid, hij komt 1 tegen 1 op de keeper, hij probeert hem in de rechterhoek te plaatsen, de keeper houdt hem tegen maar de bal komt weer precies voor zijn voeten. Jaden blijft rustig en plaatst nu de bal in de andere hoek. 2-2!!!!Hierna krijgen we ook nog de kans om de overwinning te pakken.Jaden wordt weer diep gestuurd, de keeper komt uit en Jaden houdt een beetje in en de keeper werkt de bal weg. Het was eigenlijk ook te veel geweest hoor, als we de overwinning hadden gepakt.Dit punt was eigenlijk al gestolen over de hele wedstrijd gezien.

Hele grote complimenten aan het hele team, wat heerlijk om te zien dat jullie als team ervoor gaan.Dat jullie goed oppikken wat je wordt geleerd op de training en goed luisteren naar de tactische aanwijzingen van de trainer/coaches.Op naar de volgende wedstrijd.