JO15 behaald mooie overwinning, 5-2 winst

Datum geplaatst: 09 sep. 2023

Na de valse start van verleden week, was het voor de JO15 tijd om te laten zien wat ze in huis hebben. Een sterke fase was voldoende voor de winst vandaag.

Een thuiswedstrijd tegen ASWH, was het vervolg in de bekercompetitie. Het goede voetbal van verleden week in de 1e helft, moest de basis zijn voor succes. Beide ploegen hadden last van de warmte en aan DFC zijde betekende dit een laks begin. Na een klein kwartier spelen was er de 0-1 achterstand, maar de trainers konden de verplichte “water break ” gebruiken om even orde op zaken te stellen. Vanaf dat moment was het DFC die de regie overnam en gelijk goed samenspel liet zien, wat ook in mooie aanvallen resulteerde. Vooral de schoten vanuit de 2e lijn was een sterk wapenfeit. Nadat Ryan de ploeg op gelijke hoogte zette, 1-1, ging het snel. In een tijdsbestek van 10 min schoot DFC met scherp. De 2-1 van Kenan was een ver schot, en de 3-1 een corner die Manuel direct er in schoot. Semi en Kenan gaven DFC richting de rust enige lucht , door en respectievelijk 4-1 en 5-1 van te maken.

In de 2e helft trapte DFC weer in dezelfde val als een week geleden, door teveel met de bal te gaan lopen ipv de bal het werk te laten doen. We kwamen hierdoor niet meer aan voetbal toe, en gaven ASWH de gelegenheid om de 5-2 in het netje te leggen. Dit moet er toch uit hoor, wil je een gehele wedstrijd constant voetbal te laten zien.

Over het algemeen was het wel een terechte overwinning, zeker op basis van de sterke fase in de 1e helft, De 2e helft was gewoon te laconiek en dat hebben we niet goed uitgespeeld. Leermomenten, maar dat komt zeker goed met deze groep.