JO15 krijgt lesje in effectiviteit en verliest van Dubbeldam

Datum geplaatst: 22 mei 2024

Vandaag de laatste competitie wedstrijd van het seizoen, een midweeks potje tegen Dubbeldam thuis. De trainers staf was aangevuld met Merijn, die in het kader van de KNVB trainers cursus een stage liep bij Raymond en Colin.

DFC begon goed en dominant en kreeg voldoende kansen om de score te openen, het was wachten op de voorsprong. En die kwam ook volledig terecht na 10 min spelen. De 1-0 was nog een kleine afspiegeling van het spel, want DFC had de eerste 20 min alle gelegenheid de voorsprong ruim te vergroten, maar vergat de trekker over te halen. En als zo vaak dit seizoen, slaat het noodlot toe en gaan we de rust in met een 1-2 achterstand. Dit was onnodig als we effectiever te werk hadden gegaan met de eigen kansen. Een van de tegendoelpunten was een scherpe counter, daar zullen we de 2e helft nog meer tegen aanlopen.

Want na een minuut spelen in de 2e helft was het al 1-3. DFC rechtte de rug en scoorde in de tegenaanval gelijk de 2-3. Wat een start van de 2e helft, het ruim aanwezige publiek ging er eens voor zitten. DFC ging op zoek naar die gelijkmaker, en nam al snel in de partij risico. De beloning kwam door de gelijkmaker, 3-3. Toen kon de wedstrijd alle kanten op, DFC trok vol ten strijde maar vergat de de tegenaanvallen onschadelijk te maken. Want telkens als DFC een goede kans had en gedacht werd aan een doelpunt, kwam die hele effectieve counter van Dubbeldam. Zo effectief dat DFC opeens met 3-6 achter kwam. Op het eind nog een benutte strafschop voor DFC , wat de eindstand op 4-6 bracht.

En dat is gelijk het verhaal van deze partij. DFC zocht naar de kansen en kreeg die ook, benutte ze niet en Dubbeldam maakt 4 van de 6 doelpunten uit een messcherpe tegenaanval.

Ook hier kan de JO15 weer van leren, en meenemen als bagage naar het nieuwe seizoen.

Merijn, veel succes met de afronding van de trainers cursus, we hopen je snel bij de jeugdopleiding van DFC te zien als trainer !!!