JO15 start sterk, maar stelt flink teleur

Datum geplaatst: 24 feb. 2024

Na 2 weken rust, vandaag een thuiswedstrijd tegen Almkerk/Altena. Maar waar de glimlach snel op het gezicht kwam, verdween hij met dezelfde snelheid en maakte plaats voor deceptie.

Want koud begonnen en het doel werd al onder vuur genomen door DFC. In de 1e minuut waren er al 2 wapenfeiten en het duurde dan ook niet lang tot het eerste doelpunt viel in de 3e minuut. Een afstandsschot van Emirhan vloog er netjes in en het was 1-0. DFC pakte door en greep de tegenstander figuurlijk bij de keel. Een corner van Manuel in de 7e min en Kenan brengt de 2-0 op het scorebord. DFC begon zeer sterk en overklaste de tegenstander in het begin. Maar na 12 min spelen is er door geklungel in de defensie de 2-1. en de trainers zagen het aankomen, coachte de ploeg, maar die luisterde niet. Gelukkig vanaf de aftrap volgde de snelle 3-1 van Manuel. Een ieder langs de lijn zag het gebeuren, DFC ging uit formatie lopen en er ontstond volop ruimte voor Almkerk/Altena. We gaven langzaam de wedstrijd uit handen, en gelukkig was daar de rust, De speech die volgde zal toch wel aan komen bij de ploeg?

Nee dus, want DFC dacht er al te zijn maar vergat dat er een 2e helft was, waarin we volledig werden overlopen. Al in minuut 2 is uitverdedigen door het midden de aanleiding voor de 3-2. Stonden we dan toch op ? Want 2 min later bracht Kenan de 4-2 op het bord. Dit moet toch het sein zijn voor JO15?  Niets is minder waar. Wederom miscommunicatie in de verdediging en de gelijkmaker was een feit. 4-4.Waar de trainers voor waarschuwden en vreesde gebeurde, we lieten ons weg spelen en stonden snel op 4-6 achter. Vlak voor tijd scoorde DFC nog de 5-6 maar het was te laat.  Een nederlaag die volkomen onnodig was maar het gebeurde wel.

DFC, als je zo sterk begin moet je niet gelijk denken dat je de hele wereld aankan, blijf gewoon voetballen en luister naar de aanwijzingen. Want deze nederlaag hebben jullie volledig aan jezelf te danken !!