JO15 ten onder aan fysieke tegenstander

Datum geplaatst: 02 sep. 2023

Vandaag voor het “echie”, de start van de bekercompetitie, uit tegen Emma. Helaas leverde het bezoek aan de overburen een 4-2 nederlaag op.

En gezien de 1e helft had dit voorkomen kunnen en moeten worden. De eerste 15 minuten tikte DFC de tegenstander helemaal het bos in, en kwamen er goede kansen, Maar het schot vanaf de 16 meter werd te weinig benut, hier hadden we meer mee moeten doen. Emma zette daar fysiek spel tegenover, maar we konden ons er onderuit voetballen. Waar DFC de kansen niet benutte, was het raak uit een corner voor Emma, 1-0. Geheel tegen de verhouding in. Daarna ging het middenveld te veel uit positie spelen, waardoor we de grip kwijtraakten en ons naar achter lieten drukken. Bij een opstootje van Emma zijde, waar rood zeker op zijn plaats was ivm slaan en schoppen, toonde DFC zich heel volwassen door zich niet te laten provoceren en het aan de scheids overliet. Klasse DFC !!! Vlak voor rust de terechte gelijkmaker door Emin, 1-1.

Na de rust zagen we een heel ander DFC, die zich het kaas van de brood lieten eten. Het fysieke van Emma had de overhand en DFC vergat daar het voetballende tegenover te stellen. Wederom uit positie spelen en afspraken niet nakomen, en we moesten vol aan de bak, Emma pakte de leiding en breidde deze vervolgens uit naar 3-1. Aan het einde bracht Manuel de spanning terug naar 3-2, en ging DFC vol op zoek naar de gelijkmaker. Dit resulteerde helaas in de 4-2.

Een wedstrijd met 2 gezichten dus, waarin DFC zeker de 1e helft enorm goed voetbal liet zien, Dit is het aanknopingspunt voor deze ploeg. Hier zaten veel leer momenten in , en dat is ook jeugdvoetbal. Opleiden en leren.