JO15 vergeet zichzelf te belonen, speelt puike partij.

Datum geplaatst: 16 sep. 2023

Vandaag een goede graadmeter waar wij als jo15 staan, nl tegen een van de koplopers, Rijsoord. Als dit een test was, heeft JO15 die glansrijk doorstaan. Helaas belonen wij onszelf niet optimaal, 1-1.

DFC begon scherp en trok het spel gelijk volledig naar zich toe. Binnen enkele minuten had DFC al een opgelegde kans, maar werd het net nog niet gevonden. Het middenveld domineerde, en vandaag was Arda de spelverdeler. Die beheerste het spel niet alleen met de voet maar ook coachend stuurde hij de ploeg goed aan. Samen met Semi werden er enkele slimme steekballen gegeven op het trio voorin, Ryan, Manuel en Emin. Binnen een tijdsbestek van 15 min werd de voorhoede 3x vrijgezet voor de keeper, maar die liet zich niet passeren. DFC had wellicht recht op een strafschop, maar zolang de scheids niet fluit, moet je doorspelen. Na de drinkpauze werden we wel beloond voor het goede spel. Een mooie bal op links kwam terecht bij Manuel, die de perfecte voorzet gaf waar Emin alleen maar tegen aan hoefde te lopen om de 0-1 binnen te koppen. Een terechte voorsprong. Voor de rust moest de verdediging slechts eenmaal verstek laten gaan, maar Mano ( die de geblesseerde Fredrico verving ) strekte zich goed uit om zijn doel schoon te houden.

0-1 voorsprong met de rust, maar dit had zeker ruimer moeten zijn. In de rust werd benadrukt dat de trainers het beste DFC hebben gezien in tijden. Kort verdedigen, goed middenveld en prima aanval. Ja, dit was een genot om te zien voor het aanwezige DFC publiek.

Na de rust werd duidelijk dat Rijsoord anders ging spelen en Mano moest gelijk in aktie komen en deed dat voortreffelijk. DFC moest even zoeken hoe hierop te anticiperen, maar kreeg na enkele minuten alweer de grip op de partij. Er werd weinig weggeven en de slag om het middenveld werd weer gewonnen. Voorin bleven de kansen komen maar de bevrijdende goal kwam maar niet. DFC was volop op zoek hiernaar maar kreeg het niet voor elkaar. Het laatste gedeelte ging dat in de koppies zitten en vergat DFC te voetballen en ging zich met randzaken bemoeien. Lichtelijke irritaties, mede door enkele vreemde beslissingen van de leidsman, zorgde voor onrust. DFC wilde de zege veilig stellen, maar 2 minuten voor tijd was daar de strafschop voor Rijsoord. De terecht toegekende penalty ging er in. Zodoende stapte DFC met een gelijkspel het veld af, waar een overwinning terecht had geweest, 1-1.

Ja, als dit de top van de competitie was, mogen we wel stellen dat DFC het vandaag verdomd goed het gedaan. Zelfs een gelijkspel voelt dan aan als een teleurstelling. Maar qua veldspel zagen we een heel sterk DFC, dat aan vertrouwen heeft gewonnen. Hadden we recht op de drie punten…. JA, 100 % , kregen we waar we recht op hadden… HELAAS NIET. Maar als je met zo jonge ploeg al dit kan laten zien, zijn wij heel tevreden. Want jeugd voetbal is meer dan winnen, het is ook opleiden. En juist daar was vandaag de progressie te zien.