Zwaar bevochten punt voor JO15 ( 2-2 )

Datum geplaatst: 25 nov. 2023

Vandaag weer een thuiswedstrijd voor de JO15, tegen Groote Lindt. DFC doet mee om de bovenste plekken, mede door de goede resultaten de laatste weken. De ploeg is groeiende en vandaag een goede test. Enkele weken geleden werden we nog compleet weggespeeld door Groote Lindt, heeft DFC hiervan geleerd?

Verzorger Rens was afwezig door een auto ongeluk op weg naar DFC. Gelukkig bleef het bij materiale schade.

DFC moest vanaf het begin toezien hoe Groote Lindt de regie nam. Met name de opbouw van achteruit en het daarmee inschuiven naar het middenveld bezorgde DFC veel problemen. Daarbij opgeteld een zeer sterke en goede spelverdeler bij Groote Lindt en de ingredienten voor een lastig potje waren aanwezig. DFC kreeg dan ook geen grip op de partij en moest toezien hoe Groote Lindt weliswaar de lakens uitdeelde, maar echt gevaar stichten lukte hen ook niet. Tot de 16 meter hadden zij de bal, maar daar aangekomen was het een sterke defensie van DFC die voorkwam dat er kansen kwamen. Toch viel de onvermijdelijke 0-1 en DFC moest gaan verzinnen hoe ze dit moesten gaan aanpakken. Een goed uitgevoerde counter voor rust, werd door Manuel netjes afgerond en betekende de 1-1.

In de rust bedachten trainers Raymond en Colin een ander strijdplan. Overschakelen naar 4-4-2 om meer grip op het middenveld te krijgen.

Dat was in de 2e helft te merken. DFC ging bij vlagen mee doen en het middenveld werd een waar strijd toneel, waar gestreden werd door beide teams. DFC toonde meer inzet en vechtlust. Toch was het Groote Lindt die weer de leiding nam. een doelpunt die je maar 1 keer maak als je het 10 keer probeer, maar hij lag er wel in, 1-2. DFC moest weer terugvechten en toonde aan geleerd te hebben van de uitwedstrijd. Het geluk van DFC was een terechte rode kaart bij Groote Lindt. Zodoende kwam DFC in een overtal en ging het vizier naar voren. In de slotfase een vrije trap van Bjorn vanaf de zijlijn en Emin werkte deze binnen, 2-2. Met nog enkele minuten te spelen waren er kleine kansen voor beide teams. Waar de scheidsrechter dacht dat het klaar was, zag hij zijn fout snel in en de nog resterende 5 minuten waren een leuk einde, waar er niets meer veranderde in de stand.

Een zwaarbevochten punt, waar DFC in de 2e helft aantoonde de knop om te kunnen zetten. Wekelijks moet de ploeg opboksen tegen fysiek grotere en sterke spelers, maar we zijn met deze ploeg bezig voor de langere termijn. We draaien weliswaar mee boven in, maar het accent ligt bij het leerproces. En daar horen deze wedstrijden ook bij. Dan zijn wij als trainers zeker trots op dit resultaat.