DFC 3 kent veel leermomenten

Datum geplaatst: 08 sep. 2023

Zaterdag 2 september speelde DFC 3 zijn uitwedstrijd tegen EBOH 2 in de voorrondes KNVB beker.Er stond ze op voorhand een pittige pot te wachten, want we begonnen licht gehavend met wat blessures hier en daar aan de wedstrijd en een achterstand qua ervaring.Ondanks dit gaven ze waanzinnig weerstand tegen EBOH 2.

We kwamen in de loop van de eerste helft achter te staan met 1-0, maar trokken de stand voor rust nog recht. Dat was voor ons met een goed gevoel de kleedkamer in. Het gaf een gevoel dat er meer in zat. En dat was ook zo.EBOH 2 kwam aan het einde van de eerste helf niet meer in hun spel en dat gevoel drukten de jongens EBOH in de tweede helft nog maar eens op het hart. En boven ieders verwachting scoorden we de 1-2, die helaas werd afgekeurd. Kort daarna scoorde EBOH de 2-1. Ook de 2-2 werd afgekeurd.

Onze jongens lieten op bepaalde momenten heel goed spel zien waardoor EBOH 2 lange tijd niet in hun spel kwam en dat is ook duidelijk te merken op het veld. De stempel kon niet echt op de wedstrijd gedrukt worden door EBOH 2.Bij de 3-1 van EBOH sloeg de onervarenheid, teleurstelling en het conditiegebrek toe en nam stiekem deoverhand. De ‘vechtersmentaliteit” was geweldig om te zien. Het bleef een boeiend gevecht, want onze jongens wilde zich niet neerleggen bij de 3-1.Helaas volgde nog wel de 4-1.

Men zegt dat je voor een verliespartij niet veel koopt. Maar een ding is zeker. En dat is dat ze met z’n allen door deze ene wedstrijd een groeispurt hebben doorgemaakt. Ze stapten terecht als mentale winnaars van het veld.

EBOH 2 liet op sportieve wijze merken duidelijk onder de indruk te zijn van onze jongens. Vol lof werd er gesproken over de reddingen van onze keeper en het doorzettingsvermogen van de spelers. Ze hebben veel geleerd afgelopen zaterdag en kunnen die ervaring meenemen naar de volgende thuiswedstrijd aanstaande zaterdag.

De jongens van DFC 3 timmeren hard aan de weg en laten we ze massaal steunen aanstaande zaterdag 9 september om 15:00.