DFC JO-14 Laat zien dat ze kunnen voetballen!

Datum geplaatst: 30 okt. 2023

Drechtstreek JO14-2 - DFC JO14-1

28-10-2023, 11.45 uur

Uitslag: 1-7 (rust 0-4) 

Matchday 1, 2e fase

Vandaag de eerste wedstrijd in de 2e fase, we zijn ingedeeld in de derde klasse en hopen dat we nu iets meer tijd krijgen om tot voetballen te komen. En die hoop kwam uit. We krijgen iets meer tijd en nu zien we wat we al wisten, WIJ KUNNEN VOETBALLEN!

Al na 9 minuten drukken we het overwicht op het veld uit in de 0-1 na een goede kapactie van Adam H (C) die Youssef op zijn linkerbeen inspeelt, Youssef draait open en schiet de bal hoog in het net in, onhoudbaar in de hoek.In de 13e minuut ligt nummer 2 erin. Een corner van Youssef E (kilometervreter) en (hightower )Azzedinne kopt hem netjes binnen.In de 18e minuut scoort Yusuf weer en een paar minuten later scoort ook Azzedinne zelf, 0-4.Na de 0-3 wordt het voetbal minder, de jongens gaan te veel lopen met de bal en het samenspel wordt steeds vaker vergeten. Deze stand maakt het ook mogelijk om iedereen ongeveer evenveel minuten te laten maken, wat niet alle jongens begrepen want ‘’ik speel toch goed?’’ hoorden we toch wel een aantal keer als ze gewisseld werden.

In de rust wordt de nadruk gezet op het samen spelen en het hoofd omhoog bij bal aanname.

Dat ging de eerste minuten best goed en de 0-5 werd dan ook gescoord, assist Adam H, score Youssef.En dan toch een smetje, bij een aanval van Drechtstreek over rechts komen ze erdoor omdat we even niet goed staan, de bal wordt terug gelegd en de spits schiet de bal tegendraads in de rechterhoek, 1-5.De 1-6 wordt gescoord door Adam H, met een mooi afstandsschot, en kleine Adam maakt de laatste na een dubbele één twee met Adam H.We verzuimden het nog om een strafschop te verzilveren, maar dat maakt bij deze stand niet uit.

SO naar: Adam H, Marwan en Youssef

Komende week weer hard trainen, volgende week 10.00 uur thuis tegen Arkel.