DFC JO15 golft op en neer en deelt de punten met Oranje Wit.

Datum geplaatst: 03 mrt. 2024

Zaterdag een echte derby, uit tegen Oranje Wit. Altijd wedstrijden waar spektakel is, zo ook weer gisteren. Na een enerverende partij sloten we af met 4-4.

DFC paste zich enigszins aan door een 4-4-2 systeem te spelen, en in het begin wist Oranje Wit hier geen raad mee en kon DFC de overwicht op het middenveld benutten. De voorsprong was al na 8 minuten te noteren, na goed voorbereidend werk van Manuel, wist Emin de 0-1 binnen te werken. Het eerste kwartier was een genot om naar te kijken, en er was zelfs een kans op een grotere voorsprong, maar gaandeweg het restant van de 1e helft verloor DFC de controle. Er werd opeens teveel de lange bal gespeeld, terwijl we juist de overmacht op het middenveld moeten benutten door de bal over de grond te spelen. Zoals vaker kantelde de partij en liet DFC zich wegspelen. In een tijdsbestek van 5 minuten werden er weer teveel individuele fouten gemaakt en de rust brak aan met 3-1 achterstand.

Wat een deceptie en compleet onnodig, we staan onder druk en weten het niet meer. Een spiegel voorhouden in de rust is zeker nodig, want kom op zeg, we kunnen veel beter dan dit en moeten gewoon van onze kracht uitgaan en niet als angsthazen over het veld lopen. Het is nog niet verloren he DFC , zet de schouders er onder en strijd ervoor.

Nou , en of ze wakker zijn geschud. Een heel ander DFC in de 2e helft, fris en vol strijd. Het was DFC die heerste en na 12 min noteerde Manuel na voorbereiding van Dylana de 3-2. We roken bloed en de mouwen werden opgestroopt. Enkele minuten later een goede had Oranje Wit de noodrem nodig in de 16 meter, en de toegekende penalty werd feilloos door Manuel benut. De stand was weer gelijk, 3-3. Vanaf dit moment was de wedstrijd geheel open en volgde kansen aan beide kanten. Het was Oranje Wit die toch weer de 4-3 voorsprong pakte, maar DFC bleef gas geven op zoek naar een punt. Een uitbraak van Oranje Wit maar deze werd terecht afgefloten voor buitenspel, en DFC ging als reactie op deze aanval richting doel en wist de gelijkmaker te produceren. Emin was het die de 4-4 inschoot. Bij Oranje Wit kwamen er frustraties en natrappen van de keeper betekende rood en Oranje Wit moest verder met 10 man. Toch bleef het spannend en het eind signaal betekende een terecht gelijkspel.

Een 2 gezichten partij, waarbij DFC sterk begon, het compleet kwijtraakte, maar het weer oppakte en inzet toonde. Als je kan spreken van een morale winnaar, dan is het zeker DFC.

Na afloop overheerste trots op de manier waarop DFC zich terug vocht !!!